20 Ιανουαρίου 2017

Το νέο Sony 4K Ultra HD Blu-ray

Έρχεται και καλό είναι να μάθουμε τι μας δίνει: το 4K Ultra HD Blu-ray UBP-X800 είναι, όπως μας λέει ο… Γιαπωνέζος, η απόλυτη συσκευή Blu-ray με τεχνολογία αιχμής Ultra HD και ο ωραιότερος τρόπος για να παρακολουθείτε τη συλλογή ταινιών σας. Αυτή η συσκευή Blu-ray έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τη Sony Pictures Entertainment για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή αναπαραγωγή από δίσκους 4K Ultra HD Blu-ray, διαθέτοντας και το επιπρόσθετο πλεονέκτημα του 4K. Αλλά τι είναι η εικόνα χωρίς τον ήχο; Με τη δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου υψηλής ανάλυσης, το X800 προσφέρει ποιότητα αναπαραγωγής για λάτρεις του ήχου από οποιαδήποτε πηγή. Δηλαδή;Το DSEE HX ™ αναβαθμίζει τη δειγματοληπτική συχνότητα του αρχικού σήματος και του bit-depth. Έτσι θα ανταμειφθείτε με μεγαλύτερη πιστότητα και με ευρύτερο δυναμικό εύρος σε ό, τι ακούτε και με ήχο πιο κοντά σε ήχο υψηλής ποιότητα υψηλής ανάλυσης.

Οι περισσότερες συσκευές Blu-ray στέλνουν τόσο τον ήχο όσο και το βίντεο στην τηλεόρασή σας μέσω της ίδιας εξόδου HDMI. Για να διασφαλιστεί ότι η ποιότητα του ήχου θα είναι ασυναγώνιστη, το X800 μπορεί να διαχωρίσει τα σήματα ήχου και εικόνας, δρομολογώντας τα σε ξεχωριστές εξόδους HDMI για τη μείωση των ηλεκτρικών παρεμβολών.

Η εξαιρετική ποιότητα περικλείεται σε ένα εξαιρετικά άκαμπτο πλαίσιο και σκελετό με ακτινωτό σχεδιασμό που ελαχιστοποιεί τις μηχανικές δονήσεις. Στο εσωτερικό, υπάρχει ένα πλήρες συμπλήρωμα συμβατότητας κωδικοποιητή ήχου, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε πρωτογενή αρχεία υψηλής ανάλυσης κωδικοποιημένα έως και 192kHz / 24-bit και DSD έως και 11.2MHz.

Η συσκευή X800 4K Ultra HD Blu-ray χρησιμοποιεί ένα HD drive ακριβείας που έχει αναπτύξει η Sony, ώστε να επιτύχει τη διατήρηση σταθερής απόδοσης πρακτικά σε κάθε φορμά οπτικού δίσκου, συμπεριλαμβανομένου του DVD βίντεο και DVD ήχου, του CD και του Super Audio CD, του Blu-ray 3D και των μέσων BD-ROM, καθώς και σε όλα τα φορμά που είναι διαθέσιμα μέσω USB. Η συσκευή ενσωματώνει ποικιλία από κωδικοποιητές βίντεο που μπορούν να προσφέρουν 4K streaming από υπηρεσίες streaming βίντεο όπως το Netflix, μαζί με την εξελιγμένη επεξεργασία βίντεο της Sony που αναβαθμίζει υλικό ποιότητας SD και HD σε ανάλυση παρόμοια με 4K. Επιπλέον, κατά την αναπαραγωγή περιεχομένου 4K HDR σε τηλεόραση 4K SDR, το X800 χρησιμοποιεί ένα μοναδικό αλγόριθμο της Sony για να αναπαράξει την κατάλληλη φωτεινότητα και χρωματικές διαβαθμίσεις, ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Το ενσωματωμένο Bluetooth® σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να φορέσετε ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά για ιδιωτική ακρόαση χωρίς διακοπές, αν θέλετε να μην έχετε καθόλου περισπασμούς, ενώ ο ήχος μπορεί να συνεχίσει να παίζει από την τηλεόραση στο δωμάτιο για να τον απολαμβάνει και η υπόλοιπη οικογένεια. Σε ένα διαφορετικό σενάριο, μπορείτε να συνδέσετε τα ασύρματα ηχεία στη συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray για να απολαύσετε τους ήχους συγχρόνως, είτε μπροστά από την τηλεόραση είτε σε χώρους μακριά από τηλεοράσεις. αναλόγως με το πού έχετε τοποθετημένο το ασύρματο ηχείο.

Πηγή