30 Νοεμβρίου 2016

Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για την «υγεία» του υπολογιστή σας

Η καλή «υγεία» του υπολογιστή είναι σημαντική, όχι μόνο γιατί τότε λειτουργεί γρηγορότερα, επιτρέποντάς σας να ολοκληρώνετε άμεσα και εύκολα τις εργασίες σας, αλλά γιατί σημαίνει πως είναι και πιο ασφαλής. Ειδικά το αλόγιστο «κατέβασμα» αρχείων από το internet είναι η βασική αιτία των software προβλημάτων στον υπολογιστή. Ακολουθεί μια λίστα από ελεγμένα και δωρεάν προγράμματα που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε και να επιταχύνετε το laptop ή τον desktop υπολογιστή σας.



Ένα βραβευμένο πρόγραμμα καθαρισμού που κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό και παραμένει δημοφιλές. Η δωρεάν έκδοση καθαρίζει το σύστημα από αρχεία που επιβραδύνουν τη λειτουργία του και φροντίζει θέματα ασφάλειας.

Ένα από τα καλύτερα προγράμματα Anti-Malware/Anti-Spyware. Εντοπίζει και αφαιρεί τα στοιχεία που απειλούν την ασφάλεια του υπολογιστή. 

Η ευκολία χρήσης είναι το βασικό πλεονέκτημα αυτού του utility: με 1-κλικ ελέγχει πληθώρα ρυθμίσεων και αρχείων στον υπολογιστή σας εντοπίζοντας τα λάθη και προτείνοντάς σας λύσεις.

Πολλές φορές τα προγράμματα που εγκαθιστούμε στον υπολογιστή αφήνουν υπολείμματα τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα διάφορες δυσλειτουργίες όπως π.χ. τη μείωση της ταχύτητάς του. Το συγκεκριμένο utility καθαρίζει το σύστημα από όλα τα άχρηστα αρχεία που απλά καταλαμβάνουν χώρο στον σκληρό δίσκο.

Βλέπετε τον ελεύθερο χώρο του σκληρού δίσκου σας να μειώνεται αλλά δεν ξέρετε γιατί; Το SpaceSniffer εντοπίζει τα αρχεία που καταλαμβάνουν πολύ χώρο και σας τα παρουσιάζει με πρακτικό τρόπο, δύνοντάς σας τη δυνατότητα να φιλτράρετε ποια είδη θέλετε να δείτε.

Όλοι έχει τύχει να χρησιμοποιήσουμε έναν υπολογιστή στον οποίο η εκκίνηση μέχρι να μπει στα Windows μοιάζει... με αιωνιότητα! Ο λόγος, μεταξύ άλλων, είναι ότι υπάρχει μια λίστα προγραμμάτων τα οποία «φορτώνουν» κατά την έναρξη του υπολογιστή. Φυσικά, δεν είναι όλα σημαντικά και απαραίτητα, και όσο περισσότερα είναι, τόσο πιο αργά ξεκινάει ο υπολογιστής. Το Autoruns κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά: σας δείχνει αυτά τα προγράμματα και σας επιστρέπει να απενεργοποιήσετε όσα δεν χρειάζονται.

Antivirus
Φυσικά είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα καλό πρόγραμμα Antivirus στον υπολογιστή σας. Μερικές γνωστές δωρεάν λύσεις είναι το Avast, το Avira και το AVG.







Στη Spectra αναλαμβάνουμε πλήρως τη... φροντίδα του υπολογιστή σας:
  • εξειδικευμένο service για Sony VAIO 
  • γενικό service για laptop οποιαδήποτε εταιρείας (Hardware/Software)
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.