18 Νοεμβρίου 2016

7 συμβουλές για την ασφάλεια του smartphone και του tablet σας

Όσο μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μας βασίζεται στις φορητές συσκευές μας, τόσο αυξάνει και η ανάγκη για την ασφάλειά τους. Οι παρακάτω 7 συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.


1. Χρησιμοποιήστε έναν δύσκολο κωδικό στην οθόνη κλειδώματος, ή το δακτυλικά σας αποτυπώματα.

2. Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα απομακρυσμένου εντοπισμού της φορητής συσκευής σας και της απομακρυσμένης εκκαθάρισης των δεδομέων της σε περίπτωση απώλειάς της. 

3. Αποφύγετε το 'σπάσιμο' ('jailbrake') της συσκευής. Επίσης, μην κατεβάζετε εφαρμογές από τρίτους, δηλαδή από ανεπίσημες πηγές, εκτός των official app stores.

4. Αποφύγετε να συνδέεστε σε free WiFi δίκτυα. Προτιμάτε όσα είναι κλειδωμένα (κατά προτίμηση με WPA2 encryption) ή το mobile δίκτυο του πάροχού σας (3G-4G). Οι πιο ανήσυχοι με την ψηφιακή ασφάλεια μπορείτε να αγοράσετε συνδρομή σε κάποιον πάροχο VPN.

5. Να είστε επιφυλακτικοί όταν λαμβάνετε μηνύματα από άγνωστες πηγές. Μην κάνετε 'κλικ' σε αμφιλεγόμενα links και μη μοιράζεστε με κανέναν τους κωδικούς σας.

6. Χρησιμοποιήστε έναν Password Manager, δηλαδή ένα πρόγραμμα που αποθηκεύει κρυπτογραφημένους τους κωδικούς σας, όπως για παράδειγμα το Lastpass.

7. Να κρατάτε ενημερωμένες τις εφαρμογές του κινητού σας καθώς επίσης και του λειτουργικού συστήματός του (iOS, Android κά).